Vélemények ⋆ Empty Head

Úgy látszik a könnyed alkotás öröme ragadós...

Egyszer, sok éve, meg kellett volna írnom valamit, de nem ment. Pszichológushoz fordultam, aztán még egyhez – semmi nem történt. Ez a tréning viszont all in one minden hozzá fűzött reményemet beváltotta. Nemcsak „a legjobb önismereti tréning volt, amelyen valaha részt vettem”, ahogy egy barátnőm apukája írta róla, hanem valóban rádöbbentett és megtanított rá, hogy tudok könnyen írni.

De vigyázat: a „Könnyen írok” kapudrog. Ha egyszer elkezded, nem tudod abbahagyni. Én mégis szívből ajánlom mindenkinek, aki a tanfolyam előtti magamhoz hasonlóan szeretne írni, de elhiszi magáról, hogy nem tud, mert Péter edzésprogramja pontosan azt adja, amit ígér: a könnyen írás örömét – és bónuszként még egy csomó mindent, amiről nem is álmodtál!

Németh Orsolya

fordító és szövegmunkás

Orsi írta...

Drága Székeim!

Nem tudom, nektek milyen érzés, hogy belétek ülök — számomra mindenesetre az a lényeg, hogy észre se vegyelek benneteket. Ahogy a levegőt se észlelem külön, ha van. Szóval nem tudom, ti hogyan viszonyultok hozzám — lehet, hogy rajongotok értem? Azt lesitek, most vajon melyikőtökbe ülök? Melyikőtökbe helyezem a munkában megkockásodott, drága fenekemet? Azt hiszem, ti olyanok vagytok nekem, mint a frontembernek a groupie-k. Jó, hogy vagytok, köszönöm a rajongásotok, de számomra nem ti jelentitek a nagy Ő-t. Még az is előfordult, hogy megpróbáltam nélkületek, állva dolgozni, mondván, hogy az egészségesebb. Nem jött össze. Kelletek nekem, mint a levegő, számomra ti vagytok a bútorok oxigénje. Jó lenne, ha továbbra is észrevétlen közeg maradnátok. Mert addig jó nekem, amíg nem veszem észre, hogy miben is ülök. De azért hálás köszönet, hogy vagytok! És jó tudni, hogy mindig számíthatok rátok!

Egy ember életében milliónyi pillanat, jó és rossz történik. Az elénk kerülő akadályokat sokféle képpen kezelhetjük. A legnagyobb fejtörést talán az okozza, hogy tudjuk mi lenne a helyes, mégsem vagyunk rá képesek. Az elmúlt hónapokban a leggyakoribb kérdés, amit megkaptam: “Hogy vagy?” A válasz?? Minden nap, minden pillanatban változó. Ma azt mondom, nagyon büszke vagyok. Magamra. A gyerekeinkre. Az életünkre.
A múltamra. A pillanatokra. A munkámra. Az emberekre, akik velem/velünk vannak. Meglepődve figyelem magamban a változást, ami napról napra formál, és tesz emberré. Köszönöm.

Egy nagyon kedves barátnőm ajánlására elindultam egy úton. Nem tudtam mi ez, sőt, ha őszinte akarok lenni nem vártam semmit, csak azt éreztem, kell valami más. Ahol nem fáj, ahol talán válaszokat találok magamban, vagy arról, hogy miért kellett így történnie. Ma már könnyebben megy. Nem sírás nélkül, de kevesebb fájdalommal.

ADRI vagyok. Lassan 36 éves, 2 gyönyörű kislány anyukàja, özvegy.
Egy erős nő, aki ha kell a tűzön is átmegy, de nem adja fel, soha. Egy mostanában gyakrabban mosolygó, világot akarni vágyó, reményt szüntelenül akarni adó, hóbortos , soha fel nem növő, két lábó járó dumagép. Aki megtapasztalta milyen, amikor a percekért könyörgünk, amikor hiába küzdünk, amikor a fájdalmotól ordítva az életért küzdve elengedünk. Adri vagyok. Aki hónapok óta azon dolgozik hétről-hétre, hogy elfogadjon, megértsen. Megbocsájtson az Istennek, a Világnak és Magának.

Kérted, hogy írjam le egy lapra. Én nem ezt tettem, ne haragudj. Arra tanítottál,hogy ne hazudjak magamnak. Hogy nem törlünk betűt, mert hibázni szabad. Mert a hibám is én vagyok. Köszönöm neked, hogy segítettél összerakni az Adrit. Most megkapod tőlem ezeket a sorokat, hogy lásd a “Könnyen írok” programoddal mennyit adtál. Köszönöm Péter.

“A mosoly egy olyan görbe, ami mindent egyenesbe hoz”

Kristóf-Csiszer Adrienn

nő, édesanya, Fundamenta személyi bankár alkotó

Fú, annyi mindent tanultam Pétertől a 8 hét alatt, hogy landing oldalt tudnék róla írni. Felszínre hívott belőlem: extra adag magabiztosságot, könnyedséget vödörszámra, hibázni tudást, öngondoskodást a mindennapokban. Tapasztalatból mondhatom, hogy az is meg fog lepődni ezen a tréningen, aki egyébként napi-heti szinten ír posztokat a vállalkozásában. Aki pedig ez előtt áll és úgy érzi, szeretne végre “kinyekegni” magából valami önazonosat a social media oldalaira, de fogalma sincs, hogyan: gondolkozás nélkül jelentkezzen! Most!

Vagyóczki Nóri

marketing tanácsadó

Nóri írta...

Hát ez is én

Mi az? Paradicsomos tésztából rosszullétig eszi magát? Én. Mindig többszínűre festi a körmét? Hát én. Még mindig várja a levelet Roxfortból? Hát én. Mindig új dolgokat akar kipróbálni? Én. Imád nevetni? Én. Órákon keresztül tudna a zuhany alatt meditálni? Én. Beugrana Fitzgeraldékhoz egy bulira a 20-as évekbe? Naná, hogy én! Fenékig érő hajat növeszt? Én. Reggelente vajas kávét iszik? 
Hát ez is én.

 


Én azt hittem, hogy az írás arra van, hogy egyetemi beadandókat írjak, vagy facebook posztokat készítsek, hogy jól menjen a vállalkozásom. Így meg voltam győződve róla, hogy az írás unalmas, fárasztó, energiarabló és nekem nem megy. A Könnyen írok alapozó programban a két hónap alatt 60 olyan irodalmi miniszöveg született meg a kezem alatt, amiket álomkönnyű volt megírni, és egyszerre viccesek és szívhez szólók. Péter megtanított az írással játszani. Játszva írni. És játszani nem lehet unatkozva, vagy fárasztóan. Játszani örömmel lehet. Én ezt az örömöt kaptam a 60 nap alatt.

Körmöczi-Kriván Gyopárka

FENG shui térrendezési szakértő

Gyopárka írta...

Egy dallamfoszlány vagyok 

Épp, és csak fejben létezem. Úgy nézek ki, mintha színek, mintázatok ritmusosan ismétlődő elemei mászlánának bennem jobbra-balra. Kicsit csiklandós a dolog, de tényleg ide-oda vándorolnak a részeim, és néhol bejönnek új minták, egy-egy kiugró, magasabb, másutt egy széles, lapos, öblös fajta. 
Aztán érzem, hogy kezdek felélénkülni, a zongoristám ujjai finoman pihennek a billenytűkön. Kicsit izgulok, mert még nem vagyok teljesen kész, és most fogok megszületni. De nincs időm ezen sokat gondolkodni, mert lendül az első ujjperc, mozdul a csukló és meghallom önmagam. Borzongatóan szépen szólok. Átremegek a termen és a teljes csendben bekúszok a közönség fejébe. Némelyik fejben még cikáznak a fények, de a többségében már a csend sötét kíváncsisága honol és érzem, ahogyan újra színekké, ritmusokká és mintákká bomlom. Ezúttal konkrét vagyok. Nagyon is konkrét. Kanyargok, mint egy folyó a csend sötétjében, és micsoda izgalom: képek csatlakoznak hozzám. Egy férfi, aki a kedvesével sétál az utcán, egy anya aki az újszülött gyermekére pillant, egy pár piros cseresznye a fán, amiért egy gyerekkéz nyúl éppen.
Kép vagyok és folyó, áramlok egész este, és a végén lassan, hangról hangra belefolyjok a csendbe.
Megszűnök létezni.
Csak csend van, képek, érzések, és könnycseppek.
Lehet, hogy meghaltam? Ilyen lenne a világ nélkülem?
De nem… nahát… lendül az első kézpár és én újjászületek a térben, ahogyan a jobb és a bal összeérnek. Ezer kéz alkot most meg engem: mindenhol ott vagyok, és mindent bezengek.
Úgy látszik sosem halok meg.”

Ismeritek azt az érzést mikor már kilyukad a gyomrotok annyira éhesek vagytok és a megoldás az a túl erősen bezárt konzervdoboz. Ha mindenáron akarod, letörik a nyitófül. Ha érzéssel csinálod, kezd megnyílni, hallani egy kis sziszegést, de még mindig meg kell harcolni érte.

Péternek sikerült már ez a kis idő alatt elérnie, hogy az a konzervdoboz félig kinyíljon. Megtanít rá hogyan nyitom tovább Én magam, könnyedén és örömmel. Szívből ajánlom azoknak, akik küszködnek a könnyeikkel, akik azt hiszik bennük úgysincs több, és akik az önbizalmukat felébreszteni vágynak.

Kirschner Ivett

Szakács és amit csak akarok

Ivett írta...

Lelki-béke ragu grillezett akaraterövel

Hozzávalók:

  • 5 fazéknyi lelkesedés
  • 8 nagy csupor motiváció
  • 187645 leheletnyi intuíció
  • egy teherautónyi őszinteség
  • negyed életnyi küzdő sport tudás
  • rakatnyi akaraterő
  • 5 vödörnyi felismerésés végül két zsák kitartás.

A lelkesedéshez hozzáadjuk a motivációt és balcsempészünk lassan és óvatosan intuíciónk felét.Az őszinteséget és a felismerést puhára főzzük majd hozzáadjuk küzdösport tudást és összeforraljuk a motiv-intuicióval. Ha már örömteli az érzés adunk bele egy kis felismerést fel keverve a maradék intuíciónkkal. Akaraterönket forró tűzön bivalyra sütjük. A tetejét megszórjuk a két zsáknyi kitartással és már kész is ez az ellenállhatatlan csodálatos mennyei “lélek-költemény” .

Péter bármihez is nyúl abból csoda lesz és ez most is így történt. Csodát tett velem, mert felnyitotta a szemem. Újra látom, hogy ha magamat adom minden pillanatban, akkor a szavak könnyedén megérkeznek és nincs szükségem erőlködésre. Ez a tréning neked való, ha nyitott vagy önmagadra, mersz játszani és szeretnéd, megtapasztalni milyen hibázni és elhinni, hogy a bizonytalanságban is hatalmas erő rejlik. Köszönöm, hogy újra jól esik írni.

Dorn Eszter

Tánctréner

Eszter írta...

Felszedem magam

Ott ül a padon és fogalmam sincs, hogy hogyan menjek oda. Vajon csak szólítsam le, vagy kérdezzem meg, hogy leülhetek-e melle? Esetleg vigyek egy kávét, te jó ég fogalmam sincs, hogy szereti-e a kávét. Bár, ha jobban belegondolok biztos nem fogadna el kávét egy idegentől. Jó oda megyek, mert az már nem állapot, hogy csak bámulom, még a végén azt hiszi valami mániákus vagyok. Megkérdezem, hogy leülhetek-e mellé és megszólítom. Elmondom, hogy mennyire tetszik a mosolya és hogy nem tudok máshova ülni, mert szeretnék a közelében lenni. Mert szeretném megtudni, hogy miért vonz ennyire. Hogy miért nem tudok sehova máshova nézni csak rá. Elmondom, hogy szeretnék csak mellette ülni, ha nincs kedve beszélgetni az sem gond, de örülnék, hogy ha megismerhetném. Ha csak ülhetnék mellette szótlanul egy kicsit abba bízva, hogy egyszer mégis csak beszélhetünk. Megtudhatom, hogy ki ő és miért van rám ilyen zseniális hatással. Biztosan elmondanám, hogy olyan vidám és megnyugtató a közelében lenni. Valahogy árad belőle a szeretet és azt érzem, hogy nem tudok nem itt lenni. Szeretném, hogy tudja elvarázsol a mosolya és az a magabiztos, csábító kisugárzása. Érzem, hogy jól van, hogy jól érzi magát a bőrében és ez engem is felvillanyoz. Nem vagyok bizonytalan, mert tudom, hogy a legjobb helyen vagyok.

Írótársaim mondják rólam

A Könnyen írok tanfolyam rendszerességet hozott az életembe az írás terén. Napi szinten gyakorolhattam a billentyűbűvölés tudományát, így az írásra való kedvem és készségem is sokat fejlődött. Mindemellett a világ más, néha igen meghökkentő nézőpontokból is elém tárult, amire talán sosem gondoltam volna. Vágj bele Te is bátran, ha diák vagy és fogalmazásokat kell írnod a suliban, vagy ha felnőttként kell elkápráztatnod a főnöködet irományaiddal, vagy csak úgy magadért, a saját szórakoztatásodért.

Varga Viktória

SZIKKRA TÚRAVEZETŐ SZAKÉRTŐ

Mindig is szerettem írni, de a végeredménnyel ritkán voltam elégedett. Aztán jött a vállalkozó élet és akár órákat képes voltam molyolni egy poszton vagy hírlevélen, azon görcsölve, mit gondolnak majd róla mások. Ebben a fázisban találkoztam Péter Könnyen Írok módszerével. Izgalmas énidô volt minden találkozásunk, és a változatos, sok(k) kaland közben felszabadultam, megleltem a BallaBea hangját és betûit. Ma már képes vagyok elvárások és görcs nélkül írni tized annyi idô alatt! Sok szeretettel ajánlom a Könnyen Írok programot Neked is, ha szeretnél felszabadultan és önazonosan kommunikálni szóban, tettben, írásban!

Balla Beáta

gyógymasszőr

Az volt bennem, hogy “Wow, de szuper, ezt tényleg én írtam?” Csupán szerettem volna megtanulni egy kicsit jobban írni, nem gondoltam volna, hogy ilyenre vagyok képes, de Péter kihozta belőlem. Önismeretet, önszeretetet, jó érzéseket, komfort zónából való kilépést, új nézőpontok megismerését és örömöt adott a Könnyen Írok Program. Azoknak ajánlom, akik szeretnének megtanulni jól írni, de nem tudják, hogy hol kezdjék, viszont nyitottak önmaguk és az új perspektívák felé.

Teszár Balázs

Body Speech Mind tréner

Balázs írta...

Bementem egy tágas borospincébe, és beleszippantottam a levegőbe. Csodálatos érzés volt megtapasztalni több ezer szőlő lelkét, ahogy egy pincében élik következő életüket, egy olyan gyönyörű nektárként, amelyeket az Istenek is nagy becsben tartanak. Ahhoz, hogy ide eljutottak, több generációnyi odafigyelés, gondozás, szeretet kellett mint az emberektől, mind a természettől és a Naptól. Ahogy a Nap meleg sugaraival kényezteti őket, a madarak csodálatos éneke beleivódik a lényükbe, ahogy a szellő simogatja lágy fürtjeiket, és az emberek szeretettel gondolnak rájuk. Mennyi csoda koncentrálódik egy helyen. Mennyi élet egy kis szőlőszemben. Egy egész Univerzum. Ahogy egy kis pontból elkezd tágulni, és kinövi magát az édes életté.

A résztvevők mondják rólam

Találkozzunk még

Ha kérdésed akad, keress bátran

Körmöczi- Kriván Péter